Sandheden om coronaen: Kun 8 promille bliver smittet

Økonomiprofessor Christian Bjørnskov har haft regnemaskinen fremme og konkluderer: Myndighederne gør coronaepidemien langt værre, end den er.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Sandheden om coronaen: Kun 8 promille bliver smittet

Økonomiprofessor Christian Bjørnskov har haft regnemaskinen fremme og konkluderer: Myndighederne gør coronaepidemien langt værre, end den er.
Af Kaj Mieritz, kaj@indblik.net.
Det lyder af mange, når myndighederne annoncerer, at nu er der igen i dag konstateret 378 nye Covid-19-smittede. De 378 nye tilfælde blev fundet blandt de 41.971 mennesker, man testede på dagen. Og tallet svarer nogenlunde til gennemsnittet. Den sidste måned har man gennemsnitligt funder 386 nye smittede pr. dag blandt de gennemsnitligt 46.444 testede. Det er 8 (otte) promille. Altså under 1 procent.
Professor Christian Bjørnskov fra Økonomisk Institut på Aarhus Universitet opregner i sin blog på Punditokraterne, hvad coronatallene faktisk siger, og  hvordan de videregives til befolkningen. Specielt hæfter han sig ved, hvad man ikke fortæller.
Mens det absolutte antal smittede steg de seneste uger, er der basalt intet sket med dødstallet.
”Men det taler myndighederne og medierne ikke om. Hvorfor de ikke gør det og hvorfor vi skal lide under endnu flere restriktioner og hårdere nedlukning – særligt når en stigende evidensbyrde viser, at nedlukninger ikke virker efter hensigten og bare slår erhvervslivet ihjel – er derfor et spørgsmål, der ikke kan besvares uden en public choice-approach (den videnskabelige metode, som er CB’s speciale, red.),” skriver Christian Bjørnskov.
Professoren refererer her til et begreb, som kaldes ”crises of awareness”, hvor det politiske fokus udelukkende ligger på Covid-19. Man glemmer således – til tider helt bevidst – alle andre sygdomme og dødsårsager, og mediernes konstante fokus på en enkelt, mulig dødsårsag betyder, at befolkningen ikke længere er bevidst om alle andre.
Det er interessant at notere, at der i Danmark i gennemsnit dør ca. 1.000 mennesker hver uge, mens der gennemsnitligt dør én dansker med Covid-19 (ikke nødvendigvis af virussen). Svenske og italienske undersøgelser viser, af det kun er 12-15% af de coronarelaterede dødsfald, hvor Covid-19 antages for den direkte dødsårsag. Altså tyder tallene på, at én ud af de 1.000 dødsfald pr. uge skyldes Covid-19.
Af de 55.000 dødsfald i 2018 skyldes 15.300 kræft. Ca, 6.000 døde af ”sygdomme i åndedrætsorganerne” oftest lungebetændelse. I normale år dør ca. 1.000 af influenza, mens der er omkring 600 selvmord.
”Al evidens peger på, at vi vil opleve væsentlig flere dødsfald i disse tre kategorier, sammen med bl.a. hjerteanfald som direkte følge af nedlukningerne,” skriver professor Bjørnskov.
”Grunden er, at folk ikke går til lægen og ikke udredes for bl.a. kræft, fordi de enten direkte opfordres til at blive hjemme eller fordi der er så høje barrierer for at komme til lægen, at de ikke gør det. Deres kræft opdages ikke i tide, mindre hjerteanfald tages ikke alvorligt, og folks problemer fører til selvmord. Britiske læger har offentligt udtalt, at de venter 20% flere kræftdødsfald i England de næste par år.”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”6909″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”7566″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][qk_post id=”9488″][/vc_column][/vc_row]

[adning id="17957"]

Fik du læst?