Vanopslagh langer ud efter regeringen: ”Det er spild af penge”

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Liberal Alliances partileder Alex Vanopslagh er ikke tilfreds med regeringens nye “sommerpakke”.

Af Benjamin Vejsager, benjamin@indblik.dk

Torsdag præsenterede regeringen dens nye udspil til en såkaldt “sommerhjælpepakke”.

Hjælpepakken har en værdi på omtrent 1,6 milliarder kroner og skal være rettet mod kultur- og oplevelsesindustrien, der som resultat af regeringens coronahåndtering har lidt voldsomme tab.

Læs mere om udspillet her.

“Spild af penge”

Udspillet har fået flere politikere til at råbe op, heriblandt partilederen for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh.

I et opslag på sin offentlige Facebookside uddyber LA-lederen sin utilfredshed.

– Jeg har meget svært ved at være med i den slags pakker og politiske aftaler.

– Det er spild af penge – andre folks penge. Og man afhjælper jo ikke de problemer, som man påstår at ville afhjælpe, skriver Vanopslagh, hvorefter han fortsætter:

– Hvis vi gerne vil have gang i turismen i Danmark henover sommeren – så nytter det ikke spor at sjofle halvanden milliard skattekroner væk på diverse sommergaver til danskerne såsom gratis færgebilletter.

– Nej, lad os i stedet ophæve flere restriktioner og tillade flere turister til Danmark. Lad os brande Danmark som et land, der har styr smitten og er åben for turister uden mærkelige restriktioner.

Ifølge Vanopslagh skal man kickstarte den danske økonomi ved at overlade flere penge til borgeren selv. Det vil han opnå ved bl.a. at øge jobfradraget, halvere momsen for oplevelsesindustrien og sænke omkostningerne for drift af virksomhed.

Vanopslagh afrunder opslaget med at linke til Liberal Alliances forslag til en genopretningsplan “De brølende 20’ere”, hvor ovenstående eksempler fremgår.

Indblik har tidligere skrevet om denne plan her.

[adning id="17957"]

Fik du læst?