Klima

Klimadebattens Skævvridning: Videnskab eller Politik?

Klimadebatten raser i disse år. Imidlertid synes der at være en voksende bekymring om, hvorvidt denne debat primært drives af videnskabelige erkendelser eller politiske hensigter. Udtalelser, som den fra FN’s generalsekretær António Guterres, om at menneskeheden har “åbnet porten til helvede” med klimakrisen, skaber bekymring for, om budskaberne om klima er blevet unuancerede og unødigt alarmerende.

Analyse

Krisen på arbejdsmarkedet har vi selv skabt

Direktøren for Danske Erhverv, Brian Mikkelsen har netop holdt en moralprædiken for os i almuen, som han formaner til ’ikke at blive et lille stammefolk’. Brian med det store udsyn har nok ikke bemærket, at Danmark og danskerne ellers har været rigtigt dygtige til at modtage og integrere nye kulturstrømninger og immigranter fra udlandet.

Anmeldelse

Man bliver kristen ved at betale kirkeskat

Den største og næsten anonyme bedrift i danmarkshistorien er opførslen af over 2000 landsbykirker i sten i middelalderen. De ligger der endnu, de fleste, og udgør Danmarks religiøse infrastruktur.

Analyse

Biden trak tilståelsen tilbage!

“Hvis Rusland angriber Ukraine, så er det slut med Nordstream” Biden havde i månedsvis haft en mørklagt gruppe til at arbejde med planer for hvordan gasledningen fra Skt. Petersborg til Lubmin i Nordøsttyskland kunne sprænges.

Anmeldelse

Bertolt Brecht og danskerne

Forfatteren Brecht var flygtning i Danmark 1933-39, men blev aldrig integreret og hånede danskerne, som gav ham asyl. Samtidigt støttede han Stalin og kommunismen i tyk og tyndt.

Anmeldelse

De glemte filantroper

I 1800-tallet vrimlede det med filantroper og kunstmæcener, som brugte store summer på at etablere private kunstsamlinger med tanke på at gør dem offentlig tilgængelige.

Politik

Ja – bogskænding er en ytring. Forbud er begrænsning af ytringsfrihed…

I valgkampen 2001 protesterede Poul Nyrup Rasmussen mod Anders Fog Rasmussens tankegods, der var nedskrevet i bogen ”Fra socialstat til minimalstat” – fra Folketingets talerstol. Det gjorde Nyrup ved at rive sider ud af bogen.
I 2023 rev Firoozeh Bazrafkan sider ud af Koranen foran en ambassade – det må hun ikke mere…

Analyse

Kongemord I slow motion

I virkeligheden bunder oprøret mod Pape i utilfredshed over, at han ikke er rykket ind på midten. Pape kom for sent til Moderaternes tog med Lars Løkke som lokomotivfører. De konservative tillidsfolk vil ikke have borgerlige, men fleksible stemmer, der arbejder.

Analyse

Europæisk (dis)integration?

Kommission har hele tiden behov for at hævde sig selv, og for at opretholde sin eksistensberettigelse er det nødvendigt at kommissionen fremstår handlekraftig. Især med tanke for at der ikke er nogen ægte demokratisk autoritet.

Politik

Så fik vi atter et forbud mod gudsbespottelse – og lidt til

OIC har knækket ryggen på den danske regering, som netop har præsenteret et lovforslag, der optisk ser ud som en smal aktion mod offentlig afbrænding af hellige skrifter, men som i virkeligheden kommer til at være et forbud mod kritik af islam.

Analyse

To Ronkedorer slås om Pennsylvania Avenue

Jackie er du her? Hvor er du Jackie? Biden spejder forgæves rundt i salen efter det republikanske kongresmedlem Jackie Walorski, fordi han gerne vil takke hende for sin indsats i forbindelse med ny lovgivning. Men Jackie er ikke mødt op, for hun blev dræbt sammen med 2 af sine medarbejdere i en trafikulykke næsten 2 måneder tidligere…

Politik

Sikkerhed i Østersøregionen

“Kan I se pointen”, sagde obersten med et stort smil. Han drejede kortet over Østersøen en kvart omgang, så Fædrelandet udgjorde en tyk pil der pegede mod højre øverst i billedet.
“Prøv at lægge jeres lineal gennem Kolding og Hirtshals, for så sejler I ind i Oslofjorden. Prøv så at lægge linealen gennem Skt. Petersborg og Skagen. Der er en ordentlig klump Sverige i vejen, før den russiske flåde er ude i den del af Atlanterhavet som hedder Nordsøen”.