Efter Afghanistan-skandale: Joe Biden falder til nyt bundniveau i popularitetsmåling

Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske præsident får slag af vælgerne i en ny måling.

Af Claes Theilgaard, claes@indblik.dk 

Den amerikanske præsident Joe Biden er kommet i massiv modvind efter hans mislykkede tilbagetrækning af amerikanske tropper fra Afghanistan.

En tilbagetrækning, der har banet vejen for, at Taliban på rekordtid kunne få overtaget i landet igen.

Kritikken kan også aflæses i målingerne. Joe Biden blev, efter han vippede Donald Trump af pinden som præsident, hyldet i de etablerede medier i såvel USA som resten af verden med udsagn om, at nu var USA “tilbage”.

Men efter Afghanistan-krisen har Bidens popularitet taget et kraftigt dyk. Hans popularitet rammer faktisk et nyt bundniveau, skriver det internationale nyhedsbureau Reuters.

En Reuters/Ipsos-måling viser, at Joe Bidens popularitet i den amerikanske befolkning er faldet med hele 7 procentpoint efter Talibans fremmarch i Afghanistan.

Kun 46 procent af amerikanerne synes om Joe Bidens indsats som præsident, viser målingen.

Det er det lavest målte niveau siden han overtog præsidentembedet i januar i år.

Reuters/Ipsos-målingen er baseret på svar fra 947 amerikanske voksne, heraf 403 demokratiske vælgere og 350 republikanske vælgere.

Målingen, der er foretaget online, har en statistisk usikkerhed på plus/minus 4 procentpoint.

KAN DU LIDE, HVAD DU LÆSER?

Det koster penge at lave kritisk journalistik. Som medlem er du med til at sikre, at vi på Indblik kan gøre det, vi er bedst til: At lave journalistik og skabe debat, der udfordrer konsensus i det øvrige mediebillede og i dansk politik.

Fik du læst?